Bygga broar mellan företagare

Varje fredag drar "Frukostklubben" minst ett 40-tal företagare till sig.

Varje fredag drar träffarna minst ett 40-tal företagare till sig.

SKURUP. På fredagar anordnas ”Frukostklubben” för företagarna i Skurups kommun, som är en träff i syfte att utveckla det sociala nätverket. Idag firades även Skurups kommuns placering i svenskt näringslivs rankning över företagsklimatet.

På Mötesplats Skurup anordnas det varje fredag träffar för företagarna i kommunen, med målet att bygga relationer och för att svenskt näringsliv ska kunna informera företagarna om vad som är aktuellt. Dessa träffar anordnas av Henrik Lundblad som är näringslivsstrateg och arbetar med att utveckla kommunen.

– Syftet är främst att göra företagen starkare och ge företagarna energi. Det kan var tufft driva företag, säger Henrik Lundblad.

Dessa träffar har anordnats i snart två år och alltid lockat mycket folk. Vanligtvis är det ett 40-tal personer som deltar, men vid några tillfällen har det varit upp till 75 stycken.

–Vissa talare som vi bjuder in drar ju mer folk och då kan det bli fullsatt i salen.

Främst är det företagare som medverkar, allt ifrån små till stora företag och ibland deltar även föreningar. Framförallt är det företag från Skurups kommun, men även företag från andra städer och orter i närheten som åker in till Skurup för denna träff.

Idag bjöds det på tårta för att uppmärksamma att Skurups kommuns har klättrat med 25 placeringar i Svenskt näringslivs rankning, över hur företag i Sverige upplever företagsklimatet. I år kom Skurups kommun på 37 plats, bland Sveriges 290 kommuner.

En av talarna för dagen var dels Ellen Dahl ifrån Svenskt Näringsliv som informerade ett 40-tal företagare mer ingående om Skurups placering i rankningen. Den största orsaken till kommunens avancemang var att allmänhetens attityder mot företagen utvecklats i positiv riktning.

Roland Sjöholm berättade om sitt engagemang i Skurup. Han är delägare i SA Bygg och samt ordförande i Skurups AIF. Roland Sjöholm tror att Skurup kan nå en bättre placering i framtiden i Svenskt näringslivs rankning. Han vill få flera i kommunen att engagera sig ännu mer och han anser att allt handlar om vilken inställning man har.

–Alla kanske inte har pengar, men tid det har alla och alla kan göra något. Om alla hjälper till blir det inte för mycket för någon, säger Roland Sjöholm.

Målsättningen är att alla ska kunna försörja sig och en viktig del i det arbetet anser Roland Sjöholm att man fångar upp ungdomarna och ser till att de hamnar på rätt väg i livet från början.

Text och foto: Karin Rader