Smak av Skurup: En kinakrog utan hetta

SKURUP. Den 25 år gamla Macu Oriental Resturang ligger ett stenkast ifrån stationen. I ett nästan folktomt Skurup hittar många dit.

På den klassiska kinakrogen är inredningen klassiskt röd. Restaurangen är tom när vi kliver in men sakta kommer lunchbesökare indroppande. Bakom bardisken står en ensam kvinna och hon undrar om vi vill ha lunchbuffén.

Efter en snabb titt på den utplockade och något snålt tilltagna lunchbuffén, väljer vi en rätt från menyn. Damen bakom disken ler trevligt, men säger inte så mycket. Av menyn noterar jag att det endast finns 4 vegetariska rätter av 58 st totalt. Tummen ner på den. Prislappen, 110kr för en lunch är hög för att vara mitt i veckan.

En knaper buffé

En knaper buffé

Borden har utplacerats längs med väggarna och sköna soffar i rött skin finns att sitta på. Lokalen ger en fräsch känsla med mycket gröna växter runtomkring. Det finns färggranna tavlor på väggar samt tak och mixen av färger väger upp i allt det röda.

Konst på väggar och tak samt växter piggar upp

Konst på väggar och tak samt växter piggar upp

In kommer kyckling i röd currysås, som beställt. Men såsen är inte så stark alls som det blivit utlovat i menyn. Tur att det står en skål med Sambal Olek på bordet, den adderar till hettan och jag får det jag kom dit för.

Såsen hade förutom den avsaknade hettan, god smak och får fem stjärnor av fem. Kycklingen känns slemmig och mycket av den lämnas kvar på fatet. Grönsakerna snålas det inte med i kycklinggrytan, vilket tas emot med stor glädje.

Mycket mat men lite ris.

Mycket mat men lite ris.

Efter maten brukar det smaka gott med kaffe, men det är inget som denna krog har tänkt att bjuda på. Kanske är det något som kan förbättras. Om man bortser från avsaknaden av kaffe samt den något slemmiga kycklingen är helhetsintrycket helt ok och maten landar trots allt fint i magen.

Prisvärdhet: 2/5
Bemötande: 3/5
Serveringstid: 5/5
Mat: 3/5

Totalt betyg: 3/5

Text: Maria Petersson
Foto: Maria Petersson