Flera män anmälda efter trafikkontroll i Skurup

Det genomfördes en trafikkontroll i Skurup under förra fredagen. Flera män blev polisanmälda efter inspektionen. 

Under fredagen den 22 oktober genomförde polisen trafikinspektion på olika platser i Skurup. En ung man i 20-årsåldern vägrade att visa sitt körkort och försökte gå från platsen. När polisen tog tag i honom gjorde han motstånd mot ingripandet till den grad att polisen blev tvungen att spruta honom med pepparsprej och först då gav han upp. 

Mannen saknade körkort och har tidigare upprepade gånger blivit dömd för olovlig körning. Hans bil beslagtogs av polisen och mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning och våldsamt motstånd mot den patrull som ingrep.

Fredagens inspektion ledde även till att två andra män blev misstänkta för olovlig körning. I bägge fallen saknade männen körkort. En annan man i 30-årsåldern var alkoholpåverkad och är nu misstänkt för rattfylleri. 

– Polisanmälningarna kommer redovisas till en åklagare och det lär bli en dom förr eller senare. De flesta berörda kommer bli fällda för det här tror jag, säger Mikael Svensson, kommunpolis i Skurup. 

Polis, Mikael Svensson

Mikael Svensson berättar att utförandet har ett strafföreläggande men de som nekar till brott riskerar att hamna i Tingsrätten. Foto: Skurupsposten.

Kontrollen i fredags gjordes av aspiranter under ledning av instruktörer, därför var kontrollen mer omfattande. Kontrollen i Skurup brukar ske minst en gång i veckan och fredagens resultat är inte ovanligt, berättar Mikael Svensson. Han säger att beskedet om antalet som fick böter på plats kommer senare i veckan. 

Text: Teresia Loive