Folkets hus vill samarbeta med Skurups folkhögskola

SKURUP. Renoveringen av Folkets hus förväntas vara klar om några veckor. Strävan efter att bli en mötesplats i hjärtat av Skurup är i full gång. En av de viktigaste frågorna är hur den yngre publiken ska lockas till den nya miljön. Jonas Karlsson, ordförande i styrelsen, hoppas på ett framtida samarbete med Skurups Folkhögskola.

Jonas Karlsson är själv uppvuxen i Skurup, enligt honom har det aldrig funnits ett utbud av mötesplatser för ungdomar. Idag sitter han som ordförande i Folkets Hus och vill se en förändring. Renoveringen av lokalen är finansierad med privata medel och arbetskraft, förhoppningarna på slutresultatet är stora.

På Folkets hus är alla välkomna, men att attrahera den yngre målgruppen är svårt enligt Jonas Karlsson som säger att styrelsen jobbar hårt med frågan. 

Anders Turesson är Folkets hus förlängda arm in i kulturen och har yrkestiteln eventspecialist. Jonas Karlsson säger att Anders Turesson jobbar på frågan om ett samarbete med Skurups folkhögskola. 

– Vi är oerhört intresserade, vi ser folkhögskolan som en mycket nära och bra potentiell samarbetspartner. Vi är intresserade av alla studenter, men absolut musikstudenter! Dels för att vi har teknik, och utrymme både när det gäller musik och lokaler, säger Jonas Karlsson.

Kommer ni att anställa studenter?

– Ges möjligheten till det så självklart! Det finns inget bättre än att ha sommarjobb av den karaktären. Praktik finns också, vill man så finns möjligheter här, säger Jonas Karlsson.

Skurups folkhögskola har blivit underrättade om samarbetet och ställer sig positiva till förslaget, men enligt utvecklingsledare Ulrika Gustavsson är det inget som har fastställts.

För att nå den yngre publiken har Folkets hus också planer på att införa disco med tema inför 2024. En satsning på mindre mässor som motorcykelmässa, EPA och bilträffar är också planer som är under utveckling.

Text och bild: Estelle Colak