Nya tränaren blickar framåt – innebandyn i Skurup ska bli oberäknelig

Dennis Bergquist är ny tränare i Skurups IBK.

SKURUP. Herrtvåan i innebandy har premiär i helgen. Skurups IBK har använt sommaren till att putsa på försvarsspelet.
– Vi kommer aldrig falla ihop och förlora med mer än tre mål, säger lagets nya tränare Dennis Bergquist.

Skurups innebandyherrar beger sig i helgen till Landskrona för premiär i division 2. Truppen är någorlunda intakt men ledarstaben utbytt. Laget har en lokal prägel och slutade föregående säsong på sjundeplats.
Nu vill klubben ta nästa steg. Målsättningen från deras sida är att sluta på övre delen av tabellen. Dennis Bergquists vision sträcker sig längre fram i tiden. Kommande säsong tror han att Bjärred och Palmstaden kommer att slåss om förstaplatsen.
– Vi siktar såklart mot toppen redan i år men min plan är att vi ska nå division 1 inom två till fyra år. 

Laget har lagt stort fokus på försvarsspelet under försäsongen. Ambitionen är att kunna behärska flera olika spelsystem för att på så sätt bli mer oberäkneliga. Prestationerna har än så länge varierat men tränaren har stort tålamod. 
– Vi har gjort en del enkla misstag men samtidigt visat stor potential. Jag räknar med att försvarsspelet sitter fullt ut mot slutet av säsongen. 

Är det någon spelare som publiken ska hålla ett extra öga på? 
– Jacob Gullberg såklart. Jag tror även att de unga teknikerna Gustav Lindahl och Oskar Hulthen kommer att blomma ut. Kalle Gellström är en lugn och sansad back med lång räckvidd och stor arbetskapacitet som jag också vill lyfta fram.

Efter helgens match väntar nästa söndag hemmapremiär mot Eslöv. En match som kommer att spelas i Rydsgårds Arena. 

Text och bild: John Johansson