Helgens nykomling – Club Ufo rullar ut mattan för lokal kultur

– Vi vill ha en levande by och kultur för alla, säger arrangören Marcus Gustafsson. 

På lördag kväll är det dags för Club Ufo att slå upp portarna för sin nyöppnade kulturscen på Vaktgatan 4. 

Invigningen på lördag blir den första av ett flertal tillfällen då Club Ufo ordnar kulturkväll i Skurup. För besökare kommer kvällen erbjuda både konserter och möjlighet att delta i ett öppet jam. På scen finns bland annat Sonja Skibdahl, Majken & Freja, Djangofebre, Rick Titrö och Persson och Bergheim.

– Vi siktar på att köra fem-sex gånger per år, varannan månad i snitt, säger Marcus Gustafsson, arrangör.

Club Ufo är en kulturförening med en öppen scen för bland annat musik, dans, poesi och trolleri. Marcus Gustafsson berättar att klubben till en början huserade i hans egen trädgård, men nu invigs klubben i nya lokaler i centrala Skurup. Tanken är att lyfta den lokala kulturscenen, skapa en öppen scen för lokala kulturutövare och välkomna så väl nybörjare som proffs.

– Det finns ju väldigt många musiker,  hobbymusiker men även professionella, i byn. Det hade jag ingen aningen om, jag har lärt känna jättemånga under de här två åren sen jag startade med det här, säger Marcus Gustafsson.

En vision från början var även att överbrygga det han kallar en osynlig mur mellan folkhögskolan och övriga byn, genom att skapa en plats där både folkhögskoledeltagare och Skurupsbor kan mötas.

Klockan 18 öppnar Club Ufo för kvällens arrangemang. Marcus Gustafsson hoppas att det blir en fullsatt kväll och att besökarna uppskattar artisterna.

Vad tycker du om kulturutbudet i Skurup?

– Det är bra, jag tar inte del av det så mycket själv tyvärr. Det borde jag göra för det är ju det jag vill. Det jag tycker saknas är en levande kultur i byn. Att man går förbi ett café och så är det någon som spelar. Det spontana kulturutövandet. Det tycker jag saknas. Men det kanske tillhör en svunnen tid, säger Marcus Gustafsson.

Reporter: Carolina Svalbacke