Inbrott i Arenan

Skurups Sparbank Arena

SKURUP.

En mobiltelefon, tre högtalare och ett par gympaskor stals från vaktmästarnas arbetsrum. Polisen utreder ärendet som stöld genom inbrott.

Det var på tisdagsmorgonen som vaktmästaren upptäckte ett inbrott i Skurups Sparbank Arena. Enligt polisen har inbrottet skett någon gång mellan 16:50 på måndagskvällen och 07:35 på tisdagsmorgonen. Anledningen till att polisen inte kan fastslå en mer specifik tidpunkt är att byggnaden saknar larm.

Bland sakerna som stals fanns en mobiltelefon, tre högtalare och ett par gymnastikskor. Claes Lind, ordförande i innebandyföreningen Skurups IBK, berättar att han fick reda på inbrottet under onsdagen.

–Det är tråkigt, vi hade ett inbrott i kiosken för ett tag sedan också. Sen var ju inte detta våra saker som stals den här gången, men det är ju ändå våra lokaler som vi rör oss i.

Inbrottet skedde genom att entrédörren bröts upp och gärningspersonen eller gärningspersonerna lyckades sedan ta sig in i vaktmästarnas arbetsrum och förråd. Det är Skurups kommun som äger byggnaden.

Pontus Åkesson som är fastighetsförvaltare på kommunen säger att man ser allvarligt på händelsen och berättar att man ska se över skadeskydd på dörrar och ingångar för att undvika att liknande brott sker i framtiden. Polisen väntar på en tilläggsanmälan för att få reda på om det är fler saker som har stulits i inbrottet.

Hittills vet inte polisen vem eller hur många personer som ligger bakom inbrottet.

Text: Emilio Garro Foto: Emilio Garro