Moderaterna vill uppmärksamma Skurups talanger

Johan Fröderberg uppvaktades av Åsa Ekblad (M) efter sin långa cykelfärd mellan Skurup och Haparanda. Ett uppmärksammande Moderaterna vill ska sättas i rutin efter goda prestationer. FOTO: Privat

Johan Fröderberg uppvaktades av Åsa Ekblad (M) efter sin långa cykelfärd mellan Skurup och Haparanda. Ett uppvaktande Moderaterna vill ska sättas i rutin efter goda prestationer. FOTO: Privat

SKURUP. Åsa Ekblad (M) anser att Skurups kommun länge varit undermåliga när det gäller att uppmärksamma de personer som satt Skurup på kartan. Nu har hon startat ett initiativ för att det ska upprättas rutiner för att uppmärksamma Skurups talanger.

Moderaterna, med gruppledaren Åsa Ekblad i spetsen, vill sätta i rutin att hylla de skurupsbor som på olika sätt har varit framgångsrika. Förutom idrott och kultur hoppas de kunna uppmärksamma en bred skara av personer.

– Under den senaste tiden har många duktiga personer från Skurup haft stora framgångar. Men vi från kommunens sida har inte varit bra på att ta vara på detta, säger Åsa Ekblad (M).

I dagsläget har Skurups kommun redan ett pris, Årets ambassadör, som delas ut på den årliga näringslivsfesten för att belysa personer som har varit en god ambassadör för kommunen.

– Till skillnad från Årets ambassadör-priset hoppas jag att denna uppmärksamhet sker när det är mer aktuellt. Exempelvis att vi uppmärksammar dessa stjärnskott direkt när de kommer hem till exempel från en tävling med en blombukett och en ”When in Europe don´t miss Skurup”-t-shirt, säger Åsa Ekblad (M).

Hon anser att Årets ambassadör-priset är en tävling där man ställer olika framgångar mot varandra och hoppas att detta initiativ snarare leder till att det blir en löpande rutin att hylla Skurups talanger. Hon anser att det både skapar ett symbolvärde för den enskilde individen och att det från kommunens sida är positivt att kunna stärka kommunens varumärke.

Gehöret från partikollegor och allmänheten beskriver Åsa Ekblad (M) som enbart positiv. Hon betonar att Skurups kommun är fullt av talanger och exemplifierar detta med bland annat den 12-åriga ryttaren Ronja Kardos som nått stora framgångar, sångaren Mattias Nederman som nådde fredagsfinalerna i Idol i fjol och Johan Fröderberg som cyklade från Skurup till Haparanda och tillbaka, något som Skurupsposten tidigare har rapporterat om.

Jesper Friman