Krismöte för Skurups AIF:s damlag

Det råder kris i Skurups AIF:s damlag. Frågan är om klubben kommer kunna ställa upp med ett fulltaligt lag nästa säsong.

Det råder kris i Skurups AIF:s damlag. Frågan är om klubben kommer kunna ställa upp med ett fulltaligt lag nästa säsong.

SKURUP. Skurups AIF:s damlag har efter en fiaskosäsong ramlat ner i division 2. Nu vittnar flera spelare om att de är besvikna på styrelsen och klubben har därför kallat till krismöte. ”Jag kommer inte vara kvar nästa säsong”, skriver en spelare till Skurupsposten. 

Det blev en bottenplacering i division 1 för Skurups AIF:s damlag och nästa säsong kommer laget därför att spela i division 2. Det råder nu kris i klubben efter att tränare Martin Biärsjö lämnat till förmån för konkurrenten Janstorps AIF.

Flera spelare berättar för Skurupsposten att deras framtid i klubben är osäker och styrelsen kallar ikväll till krismöte. ”Att det ryktas om att många spelares framtid är oklar kan nog vara en av anledningarna till varför styrelsen kallar till möte”, skriver en spelare i ett Facebook-meddelande.

Att laget ska spela fotboll i division 2 är en besvikelse i sig, men huvudfrågan just nu handlar om huruvida laget ens kommer existera nästa säsong. En spelare skriver till Skurupsposten  att hon inte tror att Skurups AIF kommer vara förmögna att ha ett fulltaligt lag vid säsongsstart. ”Jag tror inte laget kommer klara sig. Med tanke på att vi alla nästan har samma tankar inför nästa  år så kommer Skurups AIF inte ha spelare kvar”.

Martin Biärsjös avhopp kommer inte som en chock. Spelarna har heller inte något agg mot honom.”Avhoppet kommer inte som en chock då Martin är en ambitiös kille och hans vision stämde inte med klubbens vision (det vill säga obefintlig vision)”, skriver en spelare.

”Det kom inte som en chock tyvärr! Men jag önskar Martin all lycka till i den nya klubben. Han är en bra tränare med bra tankar, funderingar och mål”, skriver en annan spelare.

Besvikelsen från spelarna grundar sig snarare i ett missnöje med styrelsen. Flera spelare skriver i Facebook-meddelande till Skurupsposten att besvikelsen är enorm. ”Jag vet knappt vem styrelsen är. De är inte alls engagerade i damlaget eller någonting. Jag har fått uppfattningen om att de inte bryr sig om oss”, skriver en.

”Vi har en styrelse som inte har backat upp oss och gjort något för oss detta året. Tyvärr ser vi inte att det kommer bli någon skillnad till nästa år”, skriver en annan.

”Det är inte efter Martins avhopp som framtiden är oviss (…) Skurups AIF gör inte längre någon satsning på damlaget då de inte längre bryr sig om vilken serie laget spelar i och det har fått spelare att fundera på att byta till andra klubbar som satsar mer.”, skriver en tredje.

Skurupsposten har sökt styrelsen i Skurups AIF utan att de har återkommit.

Text: Max Holmgren
Foto: Maja Landin