Misstänkt mord på 25-årig man

En 25-årig man har hittats död i en lägenhet på Skottegatan i centrala Ystad. Polisen har under dagen varit förtegna om vad som hänt men det står nu klart att polisen misstänker mord.

– Mannen hade skador på kroppen som tyder på våld som han inte kan ha vållat sig själv, säger presstalesman Nils Norling till Skurupsposten.se

Nödsamtalet som inkom till larmcentralen klockan 13.11 gav misstanke om grovt våldsbrott.

Polispådraget blev stort och med detsamma anlände ett stort antal polisbilar och en ambulans till platsen. Området spärrades av och en teknisk utredning påbörjades vid 16-tiden för att undersöka om brott föregått dödsfallet.

Vid 14-tiden lämnade ambulansen Skottegatan.

Efter felaktig information om att teknikerna lämnat brottsplatsen vid 18.00 kan Skurupsposten.se nu verifiera att den tekniska undersökningen pågått fram till 20.00.

Brottsutredningen kommer att fortsätta under natten. Polisen kommer att hålla förhör och kolla upp inkomna tips. Än så länge är ingen misstänkt för brottet.

– Vi uppmanar allmänheten att höra av sig med tips till 114 14 om man sett eller hört något utöver det vanliga, säger polisens presstalesman Nils Norling.

Boende innanför avspärrningen har under hela eftermiddagen och kvällen hindrats att komma in i sina bostäder. När den tekniska undersökningen nu är avslutad har avspärrningen upphävts.

Lägenheten där den döde mannen upphittades är däremot fortfarande avspärrad.

Evelina Arvén