Nazisthälsningar utanför flyktingboende

Insidan

SKURUP. Ett gäng gjorde nazisthälsningar och sköt raketer utanför ett flyktingboende för ensamkommande barn under lördagskvällen.

Ett tjugotal personer samlades och agerade hotfullt utanför ett boende för ensamkommande barn under lördagskvällen.

Enligt ett vittne, som befann sig på platsen, avfyrades smällare utanför boendet och några av personerna riktade nazisthälsningar mot barnen.
– Barnen och personalen på boendet var mycket oroliga under och efter händelsen, säger samma vittne som vill vara anonym.

Personalen på boendet larmade Securitas och väktare kunde komma till platsen. Väktarna kunde tillsammans med grannar i området skydda boendet från de hotfulla personerna. Polisen var snabbt efter händelsen på plats men då var personerna försvunna.

Något fysiskt våld ska inte ha förekommit men en polisanmälan har gjorts om hets mot folkgrupp.

Enligt vittnet ska det uttryckts hot på internet och efter lördagen har heta diskussioner brutit ut på sociala medier. Delar av de anklagade uttrycker att händelsen fått för stora proportioner och att de i själva verket bara var ute på promenad och var på väg till en vän i närheten av boendet.
– Det stämmer inte alls, de var ute efter att skrämma de boende, säger vittnet.

Polisen håller på att samla in information om händelsen.
– Det finns identifierade personer i närheten av platsen, annars är uppgifterna oklara i dagsläget, säger Patrik Nylén, polis i Skurup.

Text: Filip Björne och Maria-Elena Zelaya
Foto: Filip Björne

Fotnot: Bilden är arrangerad.