Rektor anmäler socialdemokrat efter kritik

Foto: Pressbild

Magnus Alm (S) möter kritik från både kommunstyrelsen och rektor. Foto: Pressbild

SKURUP. Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan, upprättar en polisanmälan om grovt förtal mot Magnus Alm (S). Det rapporterar Skånska Dagbladet under tisdagskvällen.

Under tisdagskvällen kunde Skånska Dagbladet berätta att Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan, upprättat en polisanmälan om grovt förtal mot Magnus Alm. Detta efter Magnus Alms uttalanden angående rektorns ledarskapsmetoder i media.

– Vad jag har läst skulle det handla om att man tycker att jag har förtalat Mattias Liedholm men jag kan inte se att det skulle vara så över huvud taget, säger Magnus Alm.

Det var efter två anmälningar mot Prästamosseskolan som företrädare från Socialdemokraterna, Liberalerna och Vänsterpartiet lyfte ett initiativärende under ett styrelsemöte. Där önskade man att ansvariga politiker skulle försäkra sig om att skolorna arbetar för en trygg och respektfull skolmiljö.

I samband med detta uttalade Magnus Alm sig i bland annat Ystads Allehanda om Mattias Liedholms ledarmetoder.

Alm utvecklar sitt argument med att stärka att han aldrig haft synpunkter kring Mattias Liedholm som person.

– Vi har haft uppfattningar kring ledarskap på våra skolenheter. På den enheten där han är delansvarig har det varit rätt mycket diskussioner kring ledarskapet och det vill vi att man tittar djupare på, fortsätter Magnus Alm.

Att det skulle registrerats en polisanmälan om grovt förtal mot Magnus Alm, är på onsdagsförmiddagen inget som varken polisens ledningscentral eller Mikael Svensson på Skurupspolisen kan styrka.

– Nej, det är inget jag kan bekräfta. Jag har i alla fall inte sett någon sådan, säger Mikael Svensson på Skurupspolisen.

Skurups kommunstyrelses presidium, bestående av kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M) och första samt andre vice ordförande, gick under tisdagen ut med att de vill att Magnus Alms uttalade skall utredas.

Enligt presidiet är Magnus Alms uttalanden där han kritiserar Mattias Liedholm helt oacceptabla och menar på att dessa är ett brott mot det goda och professionella förhållningssätt som kommunen i egenskap av arbetsgivare verkar för, skriver Skånska Dagbladet. De anser även att sättet på vilket Magnus Alm uttalat sig är ett arbetsmiljöproblem för de tjänstemän som är anställda av kommunen.

Magnus Alm berättar även för Skurupsposten att han fått stöd i ärendet från både det egna oppositionsblocket men även från medlemmar i moderata samlingspartiet i Skurup.

Detta har hänt Prästamosseskolan

*Den 21 augusti öppnar, den nybyggda och så kallat hjärnsmarta, Prästamosseskolan upp dörrarna.

*Under de första veckorna kommer två anmälningar riktade mot skolan och dess rektor Mattias Liedholm in, vilket uppmärksammas i media.

*Anmälningarna rör en elev som säger sig ha fått armen omvriden och en elev som blivit avstängd.

*Under tiden uppmärksammas stökiga förhållanden i skolan av personal, elever och föräldrar.

*Företrädare från oppositionen tar, efter signaler från fackföreträdare, personal och föräldrar, upp ett ärende där de vill utreda ledarskapet inom kommunens skolenheter.

*Magnus Alm (S) uttalar sig i samband med detta till Ystads Allehanda angående Mattias Liedholm och dennes ledarskap.

*Skurups kommunstyrelses ledning (i texten kallad presidium) riktar efter detta kritik mot Magnus Alms uttalande och önskar att detta skall utredas.

*Skånska Dagbladet går under tisdagen 15 oktober ut med att Mattias Liedholm upprättat en polisanmälan om grovt förtal mot Magnus Alm.

*Magnus Alm svarar på onsdagen 16 oktober att uttalandet endast handlar om Mattias Liedholm i egenskap av ledare för en av kommunens skolenheter och inget annat.

Text: Andreas Persson

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. PRÄSTAMOSSESKOLAN: Gjorde vi en höna av en fjäder eller bara vårt jobb? | #skurup20

Kommentarerna är stängda.