Smak av Skurup: Restaurang Karl Johan

IMG_5495 (1)

SKURUP. Skurupsposten har besökt restaurang Karl Johan, belägen i det gamla Stationshuset i Skurups centrum.

Uppför trappan till det gamla Stationshuset och vi är inne på restaurang Karl Johan. Idag blir det två dagens: stekt kycklingklubba med gräddsås och gelé samt en panerad vittling med remouladsås.

Vi inväntar maten i den gamla vänthallen för tredjeklass-passagerare. Det är mycket folk på restaurangen och alla är här av samma skäl: äta lunch. Vi placerar oss längst in i hörnet med utsikt över hela restaurangen vars interiör vittnar om den gamla knutpunkten. Salladsbuffén innehåller majs blandat med ärtor, morötter, pressgurka, coleslaw, bröd och margarin. En salladsbuffé som får godkänt, varken mer eller mindre. Till dricka serverades två smaksatta fruktdrycker samt citronvatten.

Efter tolv minuter anländer maten till bordet och här blir det blandat betyg. Kycklingen, potatisen, såsen och gelén var god men det var lite mat. Ytterligare en kyckling hade uppskattats. Fisken däremot var mycket god och hade en spröd panering. Det var också en bra storlek på portionen, vilket är ett stort plus. Kanske hade rätten kunnat piffas upp med ugnsbakad potatis och något annat än isbergssallad?

Sorlet från gästerna som kom och gick på restaurangen hör till en byggnad som denna. Restaurang Karl Johan funkar absolut om du vill äta lunch, men med viss reservation för att du kanske inte blir helt mätt.

Betyg:

Prisvärdhet: 3/5
Bemötande: 4/5
Serveringstid: 4/5
Mat: 3/5

Text: Mattias Nilsson
Foto: Nina Davidsson