Smak av Skurup: Thai Sky Express

SKURUP. Thai Sky Express ligger bara ett stenkast från stationen. Vi frågar oss om de svidande recensionerna på Facebook stämmer.

En entré som inte är skapad för rullsolsburna direkt.

Entrén är inte rullstolsanpassad.

Det är inte en liten del av Thailand som möter en när man kommer upp för trappan. Restaurangen ser snarare ut som en liten bit av ett väntrum hos en tandläkare. Det är vitt, stelt och hårt ljus från spotlights och lysrör.

Inte direkt rusning trots lunchtid.

Ingen rusning trots lunchtid.

När vi beställer förstår vi att majoriteten av beställningarna är för avhämtning. Men det är inga problem att få beställa för att äta på plats trots lunchtid. Samtliga tolv sittplatser vid borden är lediga.

Det är ett brett sortiment av rätter att välja mellan. Allt från förrätter till ”stark mat”, som de själva benämner det.

Redan fem minuter efter vi beställt och satt oss ner med en flaska iskallt vatten var maten klar. Detta meddelades med ett kort men bestämt ”KLART” från damen bakom disken.

Vi valde två olika rätter att pröva. Dels en från rubriken ”Wokade rätter” och en från ”Starka rätter”. Den wokade rätten var en klassisk kyckling med cashewnötter och ris. Det var väldigt stora och lite torra kycklingbitar i en sojamättad sås. De tillhörande grönsakerna var väldigt lätt wokade, näst intill råa. Allt som allt är det en duglig rätt serverad på IKEAs billigaste porslin.

Pad Med Mamuang.

Pad Med Mamuang.

Den starka rätten visade på en enormt sänkt ribba för hetta. Något den däremot levererade var överflöd av fettig sås och underskott av saftig kyckling.  Utöver detta simmade det runt bambuskott och små paprikabitar i den röda curry-smakande oljan.

Pad Prick Geng

Pad Prick Geng.

Vi lämnade Thai Sky Express mätta, men knappt belåtna. Vi fick i alla fall sitta i fred. Facebook-kritikerna verkar tyvärr ha rätt.

Prisvärdhet: 2/5
Bemötande: 4/5
Serveringstid: 5/5
Mat: 2/5

Totalt betyg: 2/5

Text och foto: Daniel Ekberg och Alice Edenhed