Simon Larsson kommer tillbaka till Skurup

SKURUP: För laget SIBK (Skurups Innebandyklubb) har säsongsstarten varit strålande. Tre matcher och tre vinster. Men annan positiv nyhet är att toppspelaren Simon Larsson återvänder till laget. 

Innebandysäsongen är igång igen. Tränaren, Dennis Bergquist, känner sig positiv för lagets framtid. 

– Killarna har fått sin sommarträning på ett bra sätt. Så hittills har allt känts väldigt bra och inspirerande, säger han. 

Att en spelare kommer in i laget mitt i säsongen hör till ovanligheterna. Simon Larsson blir undantaget. Under uppväxten i Skurup fann han sin kärlek till innebandy redan vid sexårsåldern och fastnade direkt. I tonåren tog hans karriär ordentlig fart och klubbarna började höra av sig. Efter att under flera år ha spelat i topplag i Svenska Superligan och Allsvenskan har han valt att komma tillbaka till sin moderklubb i Skurup. 

– Simon har ju enligt mig spelat i världens bästa liga med mycket erfarenheter som han kan ta med sig in i laget, säger Dennis Bergquist. 

Att komma in i ett lag som ny kan vara svårt för en del men i Simon Larssons fall har det känts som en naturlig övergång. 

– Jag känner alla i Skurup. Jag umgås en del med dem utanför. För mig har det inte varit ett nytt lag, säger Simon Larsson. 

Hur kommer det sig att du valde att komma tillbaka? 

– Jag kände att jag behövde prioritera annat. Bland annat har jag efter tre år av studier börjat arbeta som idrottslärare i Skurup. Det är även av familjeskäl eftersom min pappa har blivit sjuk. Så jag har valt att varva ner och spendera mer tid med familjen, säger Simon Larsson.  

Trots att laget varit välkomnande har det funnits en del utmaningar för Simon Larsson. Eftersom det finns en skillnad i nivån bland spelarna han är van vid att spela med har han behövt anpassa sig. 

– Jag måste hitta en ny nivå. Eller veta hur jag ska göra när det är lägre nivå på spelet och träningarna. Så det har varit en utmaning för mig, säger Simon Larsson.  

Samtidigt hoppas han att med sina kunskaper kan bidra till laget och utvecklas själv också. 

– Det blir lite att ge och ta av varandras erfarenheter, säger Simon Larsson.  

Det finns stora förhoppningar för laget hos både tränaren Dennis Bergquist och hos Simon Larsson. De båda har en önskan om att laget inom några år ska vara i division ett. En önskan som de båda ser ljust på att kunna nå. 

– Vi har många duktiga innebandyspelare. Så division ett blir inte ett omöjligt mål att nå, säger Simon Larsson. 

Text: Elin Syuleymanova

Bild: Photo by Svensson