Skurups AIF:s styrelse svarar på kritiken

SKURUP: Igår rapporterade Skurupsposten om en kris i Skurups AIF:s damlag. Flera spelare uppgav att styrelsen svikit dem. Nu svarar styrelsens ordförande på kritiken.

bildish

Styrelsens ordförande Roland Sjöholm är nöjd med gårdagens möte.

Under torsdagskvällen anordnade Skurups AIF:s styrelse ett krismöte med damlaget. Ett möte som enligt styrelsens ordförande Roland Sjöholm slutade i positiva ordalag.

– Jag kan inte gå närmare in på vad som exakt avhandlades under mötet, men jag kände att både styrelsen och laget var nöjda med samtalet, säger han.

Roland Sjöholm medger att kommunikationen mellan styrelsen och spelarna tidigare varit något bristfällig. Detta eftersom det varit svårt att få tillräckligt med aktivt folk till styrelsen.

– Vi är ju en ideell förening så det är svårt att locka folk. Vi har varit dåligt bemannade och vi ska se till att fixa mer folk. Vårt huvudfokus nu är att de som jobbar i styrelsen ska jobba aktivt. Då kommer också en bättre kommunikation föras, säger Roland Sjöholm.

För Roland Sjöholm är det viktigt att Skurups AIF har ett damlag då fotbollsintresserade tjejer också måste ha någon att se upp till.

– Min åsikt är att vi måste ha en satsning på bredden. Vi måste alltid satsa jämlikt där dam- och herrlaget alltid ska vara lika mycket prioriterade, säger han.

Att framtiden skulle se mörk ut för Skurups AIF:s damlag är ingen åsikt som Roland Sjöholm delar. Tvärtom ser han positivt på framtiden och just nu är klubben mitt uppe i diskussioner med nya tränare.

– Ingenting är färdigt än, men det ser positivt ut. Vi har flertalet intressanta alternativ (…) Vi vill kunna hitta en person som både är en duktig tränare och som kan förbättra föreningen i övrigt, säger han.

Tror du att ni kommer kunna ställa upp ett lag när säsongen drar igång?

– Det tror jag absolut. Jag tror även att vi kommer kunna locka en del nya och nygamla spelare till oss, säger Roland Sjöholm.

Några spelare har avböjt att uttala sig, andra har inte svarat och en tyckte att mötet var positivt. De allra flesta spelarna som Skurupsposten varit i kontakt med delar dock inte Roland Sjöholms positiva tongångar.

”Tyvärr har jag inget roligare att säga än att jag gick från mötet besviken”, skriver en.

”Jag fick inte ut ett skit från mötet rent ut sagt. Förstår inte ens vad jag gjorde där. Ett väldigt meningslöst möte.”, skriver en annan.

”Jag deltog på mötet och kom inte fram till något vettigt. Skurup lockar inte mig alls”, skriver en tredje.

”Jag är positiv och hoppas på en bra lösning”, skriver dock en spelaren.

Text: Max Holmgren
Foto: Skurups AIF och Maja Landin