Skurups mästerkock slutar – drar till Rydsgård
Maria Mårtensson har jobbat i restaurangen på Skurups Folkhögskola i 22 år, idag är sista dagen.
Vart ska du bli av nu?
– Jag ska ta över en restaurang i Rydsgård, där kommer vi servera lunch men även erbjuda catering och plats för bröllop, konferenser och liknande tillställningar.
Hur känns det att byta arbetsplats efter såhär många år?
– Det känns sorgset men spännande. Jag fick förfrågan i mars men tackade nej. När jag sen blev frågad i juni igen så började jag fundera. Man blir väldigt sårbar om man väljer att jobba själv så jag frågade min kollega Monica Larsson, hon var tveksam först men ändrade sig tillslut.
Har du fått många nya erfarenheter under åren på skolan?
–Jag började min karriär i restaurangbranschen så att jobba i storkök som man gör här var nytt för mig.
Är du från Skurup ursprungligen?
– Jag är från Malmö egentligen men kom hit 1974 så jag ser mig själv som från Skurup, jag var bara tio när jag kom hit.
Vad gillar du själv för mat?
– Jag tycker bäst om husmanskost, både att tillaga och äta.
Text och bild: Ellen Wrentner och Emilio Mñunoz