Skurupsbo på Vingresa: ”Många på hotellet var strandade”

ving

SKURUP/RHODOS. Roger Magnusson, 34, reste till Grekland med familjen för en knapp vecka sedan. Mitt under solsemestern nåddes de av nyheten om Vings inställda flyg: Ingen info gick ut mer än det som tidningarna skrev, säger han. 

Under måndagen kom beskedet om att det brittiska resebolaget Thomas Cook går i konkurs. Många charterresande svenskar drabbades av de inställda flygen eftersom att även resebyrån Ving ägs av bolaget.

Skurupsbon Roger Magnusson är på Rhodos tillsammans med sin sambo och deras två barn. De nåddes av nyheten om inställda flygen genom svensk press.

– Ingen info gick ut mer än det som tidningarna skrev och ringde man Ving så sa de att man skulle avvakta. Vings personal på plats fick beskedet på samma sätt, säger Roger Magnusson.

För familjen Magnusson väntas flyget hem gå som planerat imorgon. Värre var det för dem som skulle åka hem under gårdagen, när konkursen offentliggjordes.

– Många på hotellet var strandade här och inget extra flyg var insatt för dem under dagen. De fick behålla sina rum tillsvidare, säger Roger Magnusson.

Foto: Roger Magnusson

Familjen Magnusson samlas för en selfie efter morgondoppet.

Vad skulle det innebära för er om ni blev strandsatta på Rhodos?
– Det hade varit ganska skönt om vi hade kunnat stanna en vecka extra på deras kostnad, säger Roger.

Enligt Dagens Nyheter befann sig igår 17 000 svenskar runtom på Vings destinationer, och medier har i dagarna rapporterat om missnöjet bland kunderna. Men det skakiga läget rörde inte Magnussons i ryggen. Turistön har bjudit på strålande sol och god mat – allt som krävs för en lyckad semester.

– Skämt åsido, vi skulle nog fått en ny resa genom försäkringsbolaget, säger Skurupsbon Roger Magnusson.

I ett pressmeddelande som kom sent på måndagskvällen uppger Ving att deras kommande avgångar inte ska påverkas av Thomas Cooks konkurs. Vings flygtrafik ska vara igång igen under dagen.

Text: Nina Kartal
Foto: Creative Commons och Roger Magnusson