Stora förväntningar på Skurups nya tränare

BildtextSkurups IP är den nya hemmaarenan för tränaren Stefan Rask. Mannen som ska lyfta Skurups AIF:s damlag tillbaka till division 1.

SKURUP. Stefan Rask heter den nya tränaren för Skurups AIF:s damer. Föreningen har höga förväntningar och ser potential även utanför fotbollsplanen. 

Under den senaste tiden har Skurupsposten uppmärksammat turerna kring Skurups AIF:s damlag.  Det har rapporterats om missnöje bland spelare, krismöten och en fiaskosäsong som sänkte laget till division 2. Nu är en ny tränare på plats och föreningen hoppas på en nystart. 

– Han vet vad det innebär med ledarskap, säger föreningens ordförande Roland Sjöholm.

Stefan Rask har en lång karriär som bland annat ungdomstränare bakom sig, med klubbar som MFF, BI och LB07 på meritlistan. Erfarenhet är självklart viktigt men det var något annat som fick Roland Sjöholm att fastna för just Stefan Rask.

– Han är en fantastisk föreningsmänniska, för oss räcker det inte med meriter. Det handlar mycket om den känslomässiga biten och där känns han som rätt person, säger Roland Sjöholm.

Men även om god stämning är viktigt har laget även andra prioriteringar. Man vill ta sig tillbaka till division 1 nästa år. Även om Stefan Rask bara hunnit medverka på en träning tror han på sitt nya lag.

– Vi ska lära känna varandra först, men sen blir det det gamla vanliga: teknik, taktik, fysik, säger han.

Lagets nedgång skyller han på deras snabba avancemang. De hamnade helt plötsligt bland lag som befann sig på en högre nivå. Att Skurups AIF hamnar i en toppstrid i divison 2 är något han förutsätter. Och den goda stämningen som han skulle bidra med, den tycker han redan är på plats.

– Dynamiken är superbra, laget vill verkligen det här, säger Stefan Rask.

Text: Isak Santesson
Foto: Isak Santesson