Talangen Moa Dybner uttagen i landslaget

Moa D
I slutet av oktober blir det blågula matchkläder för Moa Dybner som till vardags spelar i IBK Lund Elit Dam. Foto: Patrik Palm

SKURUP. I tisdags blev det klart att Moa Dybner från Skurup kommer att representera det svenska U19-landslaget i innebandy. Hon ska vara med i turneringen Euro Floorball Tour och har då chansen att visa upp sig inför VM nästa år.

Sjuttonåriga Moa Dybner går sista året på Malmö Idrottsgymnasium. Nu ska hon vara med i U19-landslaget i innebandy när Euro Floorball Tour ska spelas i Åbo, Finland. En turnering som kan ses som en förberedelse och en chans att visa upp sig inför kommande U19-VM i Lahtis, Finland, i maj 2024.

I ett regnigt Skurup står Moa Dybner och väntar på tåget mot Ystad. För Skurupstjejen tar nu innebandyresan fart på riktigt och meddelandet från landslaget var ett efterlängtat besked.

– Det kändes såklart superbra och var en väldig lättnad. Sen är det ju en stor ära att få spela för landslaget, så bara bra känslor, säger hon.

Karriären inleddes i Skurups IBK, där Moa Dybner spelade i tolv år innan det var dags för nästa utmaning. Sedan förra säsongen är IBK Lund Elit Dam, som spelar i den högsta ligan, hennes klubblag. Med tre mål och en assist på de fyra inledande matcherna, har innevarande säsong börjat bra för den landslagsaktuella forwarden.

– Jag har kommit in i det mycket bättre nu än förra säsongen. Så det känns ju bra att man äntligen får visa upp sig och ta för sig lite mer.

När landslagssamlingen nu närmar sig är det egna målet med turneringen Euro Floorball Tour självklart.

Att visa upp mig inför VM nästa år. Det är väl ett mål alla har att få vara med där, men att visa upp mitt bästa jag och sen ta en plats, säger Moa Dybner.

I turneringen står de klassiska innebandyländerna Schweiz, Tjeckien och hemmanationen Finland för motståndet. Skurupstalangen är hoppfull och tror på sitt lag.

Vi är ett starkt lag med många starka individer som har mycket att ge. De andra är också ganska starka, framför allt Finland. Det är fyra världstoppar liksom. Men jag tror att vi vinner, om man får säga så, säger Moa Dybner och skrattar.

En högljudd, tickande järnvägssignal ljuder och vittnar om att bommarna är på väg ner. För Moa Dybner påbörjas nu resan mot Ystad men även mot drömmarnas mål – att ta en plats till VM nästa år.

      U19-landslagets spelschema under Euro Floorball Tour i Åbo

  • 20 oktober 08:30 svensk tid, Sverige-Schweiz
  • 21 oktober 08:30 svensk tid, Tjeckien-Sverige
  • 22 oktober 13:30 svensk tid, Finland-Sverige

Text: Eric Hansson