Tjuvligor plockar stans finaste cyklar

SKURUP. Cyklar försvinner från stationen, skolor och arbetsplatser. Britt Johanssons dotter är en av dem som har fått sin cykel stulen och polisen misstänker att ligor ligger bakom stölderna.

I ett antal Facebookgrupper centrerade i Skurups området så är det ett 20-tal cyklar som folk har blivit av med eller som folk har hittat slängda runt om i bygden, bara i augusti och september.

Enligt polisen har specifika tjuvligor satt i system att bryta upp ordentligt fastsatta cyklar och sälja dem på andrahandsmarknaden.

 

Nuvarande cykelställ vid Skurups tågstation

Nuvarande cykelställ vid Skurups tågstation

En som blivit utsatt är Britt Johanssons dotter. När dottern skulle cykla hem från skolan så upptäckte hon att hennes vita damcykel var borta. Familjen har efter detta letat efter cykeln. Detta är tredje gången som de har blivit av med en cykel.

– Vi har varit runt i byn och letat, vi har letat längs cykelvägar, i stadsparken. Vi har varit runt och letat men inte kunnat hitta den, vad ska de göra, det är ju det som är så tragiskt, Det går så fort, säger Britt Johansson.

Polisen misstänker att det är någon liga som kör runt och plockar upp cyklar. Det finns ett andrahandsvärde på dem i andra länder så som Polen och andra länder i Östeuropa, har polisen sagt till Britt Johansson.

– Det är snabba pengar för dem men det är tragiskt, man blir frustrerad och frustrerad på att man inte får ha sina saker i fred. Även om vi anmäler det till försäkringsbolaget så får vi kanske en femhundralapp efter att de har dragit självrisken, det får man inte en ny cykel för, säger Britt Johansson.

– Vi har valt att inte köpa någon ny cykel då vi inte vill gynna den marknaden.

Dottern får nu istället gå till stationen vilket är 1-2 kilometer.

– Ska vi köpa en ny cykel så får vi köpa nån riktigt gammal bang bang som vi kan ställa där, säger Britt Johansson.

I Facebookgrupperna påstår människor att de har använt lämpliga lås för att låsa fast sina cyklar, ändå försvinner de från sin ägare.

Text: Linnea Ömmelspång

Läs mer: cykelstölderna ett ständigt problem. 

Läs mer: har du fått din cykel stulen någon gång. 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Cykelstölderna ett ständigt problem | #skurup20

Kommentarerna är stängda.