Villa totalförstördes i brand

TOMELILLA. En villa i Hedeberga eldhärjades på onsdagsmorgonen. Efter en omfattande räddningsinsats kunde kringliggande byggnader räddas. Inga personer skadades, men orsaken till branden är fortfarande oklar.

Strax efter klockan tre på natten till onsdagen larmades räddningstjänsten till en omfattande brand i ett parhus i Hedeberga, norr om Tomelilla. Branden ska ha startat i den av villorna som är under renovering och därför obebodd. Ingen person ska ha kommit till skada.

När räddningstjänsten kom till platsen möttes man av en kraftig brand och gnistregn. Rökdykare skickades in och en så kallad håltagning för att få bort giftiga gaser genomfördes.

Räddningstjänsten lyckades rädda den bebodda villan och kringliggande byggnader. Villan där branden startade är däremot totalförstörd.

Räddningsinsatsen avslutades vid tiotiden på onsdagsmorgonen, uppger Claes Jeppsson, yttre befäl på SÖRF, Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund.

Orsaken till branden är fortfarande oklar, men polisen har upprättat en anmälan. Skurupsposten har förgäves sökt polisen i Skåne för en kommentar om ärendet.

Text: Linus Jönsson