Bildningsresa stänger bibliotek

Anna Gustafsson, bibliotikarie, Skurups bibliotek.

Anna Gustafsson, bibliotikarie, Skurups bibliotek.

SKURUP. Passa på att bunkra böcker till veckoslutet om du inte vill gå läslös. Skurups bibliotek är nämligen stängt på torsdag och fredag då personalen är på bokmässan i Göteborg.

LÄS ÄVEN: Det är bokmässa i helgen. Vad läste du senast?

Genom åren har personalen på biblioteket i Skurup besökt bokmässan på egen hand, vissa år i tjänsten och andra privat. Men i år satsar biblioteket stort på fortbildning av personalen. Syftet är att erbjuda så många som möjligt att åka med till Göteborg och årets upplaga av bokmässan,

– Det är ju vår fortbildning kan man säga. Att vi ser på sånt som kommer nytt, vi kan hålla oss i framkant, vi fördjupar oss i våra egna nischer, berättar Anna Gustafsson, bibliotikarie på Skurups bibliotek.

Skurups bibliotek

Skurups bibliotek

Större delen av personalstyrkan väntas åka till Göteborg i veckoslutet. Att satsningen sker nu förklarar Anna Gustafsson beror på ett medvetet val från ledningens sida,

– För att vår chef nu tycker att det är så pass viktigt att vi är där och ser vad som finns. Det är ju inte bara böcker utan det är mycket teknik och it.

Enligt Anna Gustafsson har debatten kring den högerextrema tidskiften Nya Tiders deltagande vid årets mässa inte påverkat bibliotekets fortbildningsresa,

– Vi har inte resonerat så mycket kring det, vi väljer isåfall att inte gå till den montern naturligtvis. Sen är det en alternativ mässa där uppe som vi kanske också går på.

Biblioteket håller helt stängt på torsdag och fredag 28-29 september och är åter öppet för allmänheten på lördag 30 september mellan klockan 10-13.

Text & foto: Niklas Loman

FAKTA:

Skurups bibliotek och filialer håller stängt för fortbildning:
– Skurups bibliotek: torsdag 28 september och fredag 29 september.
– Rydsgårds bibliotek: fredag 29 september och fredag 6 oktober.
I Rydsgård är
 ”Öppet bibliotek” möjligt att använda som vanligt.
– Skivarps bibliotek: torsdag 28 september.
– 
Abbekås: Onsdag 27 september.