Boka ett möte med kommunens högste chef

SKURUP. Sedan förra året har Skurupsborna kunnat boka möte med kommundirektören. En halvtimme med den högste chefen ska öka dialogen mellan beslutsfattare och invånare.

I ett formulär på kommunens hemsida går det att boka ett personligt möte med kommundirektör Marcus Willman i kommunhuset på Stora Torggatan. Som kommundirektör har han ansvar för att planera, leda och samordna verksamheten.

– Det är viktigt att vara lyhörd för kommuninvånarnas åsikter och uppfattning. Vi som kommun ytterst är till för kommuninvånarna, säger Marcus Willman.

Kommundirektörer på andra håll, i exempelvis Olofström och Växjö, har valt att kommunicera via blogg eller sociala medier. De fysiska mötena med direktören är Skurups motsvarighet och ett sätt att signalera att kommunen bryr sig om sina invånare.

Under förra året var det närmare 20 besök. Uppslutningen är i linje med förväntan menar Marcus Willman.

– Jag tror det kan vara en tröskel att passera för vissa personer innan de bokar ett möte med kommundirektören, säger han.

På mötet ska medborgare kunna diskutera frågor de brinner för eller presentera idéer om hur Skurups kommun kan utvecklas. Samtalsämnena kan variera men måste angå kommunens verksamhet. Förra årets möten har handlat om bastubad på friluftsbadet, hundklubbens verksamhet, samt frågor om äldreomsorg, skola, integration och kultur.

Möte med kommundirektören

Skurups kommunhus. Bild: Nina Kartal. Marcus Willman kommundirektör. Bild: Skurups kommun

Text: Nina Davidsson