Dömd för misshandel efter att ha hämnats sin sambos dotter

SKURUP. Under en hemmafest i Skurup började en ung man bråka med övriga festdeltagare. Han blev senare hotad med basebollträ.

Mannen dömdes i måndags av Ystad tingsrätt.

Mannen dömdes i måndags av Ystad tingsrätt.

En kvinna i 18-årsåldern hade i juni förra året en fest tillsammans med sin syster. På festen befann sig en man i 18-årsåldern som själv berättar att han hade druckit alkohol, var kaxig och sa fula ord.

En kvinna på festen ska ha slagit till mannen i ansiktet varpå han slog tillbaka. En annan man utdelade då slag mot 18-åringen och de hamnade i slagsmål. Det blev bråk mellan 18-åringen och flera andra personer och kvinnan som hade festen sa åt honom att gå därifrån.

Systrarna bor med sin mamma och hennes sambo. De var inte var hemma under festen.

Senare på natten var 18-åringen på Skurups station tillsammans med två kompisar som också hade varit med på festen. Kvinnan som hade festen kom då gåendes med sin mammas sambo och pekade ut 18-åringen.

Mannen som är i 45-årsåldern gick då fram till 18-åringen och slår honom i ansiktet med öppen hand. Mannen håller i ett basebollträ och hotar 18-åringen verbalt. Han slog sedan 18-åringen en gång till i ansiktet så att hans kind svullnar upp.

Mannen dömdes i måndags till 40 dagsböter för misshandel och olaga hot. Han ska även betala 5 000 kr i skadestånd.

Text: Stina Zinsmeister
Bild: Arkiv