Nypremiär drog fullt hus

SKURUP. Uppsättningen ”Y Viva Espana” möttes under tisdagskvällen av ett fullsatt Rydsgårdshus . Över 130 personer deltog i den helhetsupplevelse som bygdegården bjöd på, med både teater och mat. 

– Det är helt fullsatt, vi kommer att behöva flytta in fler stolar, säger Leif Olsson, bygdegårdsföreningens ordförande.

Det luktar bullar och rengöringsmedel i den överfyllda entrén på Rydsgårdshus. Nyinkomna gäster köar för att hänga av sig ytterkläderna bland skratt och förväntansfullt mummel. Medan gästerna slår sig ner plockar personal bort tallrikar, bestick och överblivna kakor från middagsserveringen från tidigare under kvällen.

Det är en bra kväll för Rydsgårdshus som får återbesök av den ensamble som tidigare i år satte upp ”Ett odjur till hembiträde”, också det en välbesökt föreställning. Ikväll är det nypremiär för ”Y Viva Espana”, en teater Skurupsposten tidigare har rapporterat om.

– Publiken gillar det tydligen, för de kommer tillbaka. Vi hoppas att de ska trivas ikväll, säger Leif Olsson. Innan föreställningen har det bjudits på middag, där besökarna placeras ut i grupper som arrangörerna tror de ska trivas i.

– Vi har ett koncept, de som vill kommer hit redan kl 18 och äter en bit mat. På så sätt skapar vi en väldigt fin gemenskap, säger han.

Under tisdagskvällen var det fullt hus i Rydsgårdshus.

Under tisdagskvällen var det fullt hus i Rydsgårdshus.

 

Innan föreställningen bjöds det på middag med bordsplacering.

Innan föreställningen bjöds det på middag med bordsplacering.

 Över 130 besökare har kommit för att se ensemblens nypremiär. Karin Olsson, distriktsordförande i Bygdegården Skåne, berättar att kvällens evenemang är en del av ett större samarbete mellan fem bygdegårdar utspridda över hela Skåne. 
– Vi tycker att det är viktigt att sprida lite kultur på landsbygden, säger Karin Olsson.
Y Viva Espanas premiär inför drygt 130 personer på Rydsgårdshus.

Y Viva Espanas premiär inför drygt 130 personer på Rydsgårdshus.

I publiken sitter Solveig Bengtsson tillsammans med dottern Christina Mårtensson. Det är inte första gången de är på Rydsgårdshus.
– Vi har varit här förr, men då var det ett Elvis-uppträdande, säger Solveig Bengtsson.
Innan föreställningen har de ätit och druckit gott tillsammans med andra teaterbesökare.
I publiken sitter Solveig Bengtsson (höger) tillsammans med dottern Christina Mårtensson (vänster). Det är inte första gången de är på Rydsgårdshus.

I publiken sitter Solveig Bengtsson (höger) tillsammans med dottern Christina Mårtensson (vänster).

– Det är väldigt trevligt. Det är kul att de har fått ihop så mycket folk, säger Solveig Bengtsson. 
Text och bild: Hedvig Wrede och Lisen Däldborg