Fullsatt höstmarknad

Skurups höstmarknad pågår under lördag och söndag mellan klockan 10 och kl 17. Foto: Carolina Svalbacke

På lördag står Folkets parks grindar öppna för höstmarknadsbesökare. Foto: Carolina Svalbacke

SKURUP. Langos för de festivalrutinerade, karameller för de sötsugna och barnkaruseller för de minsta. Om vädret tillåter.

Det är fullsatt bland årets knallar inför den årliga höstmarknaden i helgen. Mellan klockan 10 och 17 på lördag och söndag kommer 50 marknadsförsäljare sälja sina godsaker, hantverk, prylar och kläder i Folkets park i Skurup.

Marknaden, som kommit att bli ett stående inslag i kommunens höstkalender, arrangeras av Folkets Hus och Park. Detta året har man gett mer plats åt hantverk än tidigare. Bland matutbudet återfinns bland annat munkar, langos och en vegetarisk vagn.

En traditionell marknad – det är så Roland Hansson (S), kassör i styrelsen för Skurups Folkets Hus och Park, beskriver evenemanget. Han har varit involverad som arrangör mellan 10 till 15 år. 

-Det känns hur bra som helst. Saker är på plats, det är fullsatt. Det känns bra, säger Roland Hansson.

Och antalet besökare beror som väntat på vädret. Den stora avgörande frågan. I skrivande stund ser det ut att prestera någorlunda, kanske till och med bra. 

Roland Hansson och Curt Carlsson hjälps åt att markera vart marknadsförsäljarna ska stå. Om bara 20 timmar är marknaden i full gång. Foto: Carolina Svalbacke

Roland Hansson och Curt Carlsson hjälps åt att markera vart marknadsförsäljarna ska stå. Om bara 20 timmar är marknaden i full gång. Foto: Carolina Svalbacke

Text: Carolina Svalbacke