Garnbutik nystar efter ny ägare

jytte2

SKURUP. Nästa år stänger Cecils hörna, Skurups enda garn- och sytillbehörsbutik, men hoppet finns att kunna hitta någon som tar över drömmen.

För sex år sedan startade Jytte Fröberg affären för garn och sytillbehör. Namnet, Cecils hörna, fick hon från konditoriet vars lokal hon tog över. Tre år senare bytte hon till de nuvarande lokalerna på Trädgårdsgatan och där kan man nu finna allt från neonfärgade reflexgarner till vanlig broderitråd.
– Jag brukar säga att det var min önskedröm som jag fick lov att förverkliga.

Nästa år går hon i pension men hon ser tillbaka på några roliga år. Hon har trivts i butikens trevliga miljö med alla färger, men det bästa har ändå varit kontakten med kunderna.
– Jag har fått kompisar för livet.

Under åren har de blivit ett trofast gäng som har stickcafé och de har redan pratat om att hitta en lokal för att hålla det uppe.
– Men än så länge är det bara snack, många har inte fattat att det snart är slut.

Jytte Fröberg hoppas kunna hitta någon som kan ta över och även om hon har haft ett par intressenter så har inget gått hela vägen.
– Har man själv byggt upp något så vill man gärna att det fortsätter.

Sista mars nästa år är hennes sista dag men hon ska hålla uppe både handarbetet och kontakten med vännerna hon fått genom butiken. Dessutom ska hon njuta av fritiden.
– Nu ska jag leka pensionär på riktigt.

 

Text: Maja Strömberg
Foto: Sandra Björklund Qvarfordt