Här förvandlas ladan till ett teaterkafé

SKURUP. Ladan ska bli en samlingspunkt för fikasugna personer med intresse för teater. Christer Jonsson har inlett drömprojektet som beräknas bli klart i sommar.

I en trädgård i Rynge står en lada som håller på att omvandlas till ett teaterkafé. Initiativtagare är tomtägaren Christer Jonsson, en Stockholmsbördig skådespelare.

Tidigare har lokalen fungerat som magasin och festlokal. En omfattande renovering pågår för att anpassa lokalen till det nya ändamålet. Bardisken som tidigare stått mitt i lokalen har lossats från golvet och placerats i ena änden, kafédelen. Delar av innertaket har avlägsnats för att skapa en rymlig känsla, lämpad för scenframträdanden och publik.

Tanken är att teaterkaféet ska rymma omkring 50 gäster. Åskådarplatserna kommer att vara belägna på en platå med utsikt över den naturligt nedsänkta scendelen.

Istället för att anlita en byggfirma har Christer Jonsson valt att utföra stora delar av renoveringen på egen hand. Avsikten är inte främst att spara pengar, utan att ha skoj.

– Jag tycker att det är jävligt roligt, säger han.

Det återstår mycket snickrande och omfattande inköp av teknisk utrustning innan projektet är i hamn, men förhoppningen är att teaterkaféet ska invigas i sommar.

Text och video: Andreas Lindergård, Marcus Eklund