Mer pengar till kommunen

Finansminister Magdalena Anderson (S) meddelade i förra veckan att statsbidragen till kommunerna kommer att höjas.

Finansminister Magdalena Anderson (S) meddelade i förra veckan att statsbidragen till kommunerna kommer att höjas. Foto Maja Suslin TT

EKONOMI. Skurups kommun får ytterligare fem miljoner kronor.  Detta efter att regeringen höjer statsbidragen till kommunerna med tre och en halv miljard kronor, skriver Skånska Dagbladet.

I förra veckan meddelade regeringen tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna att statsbidraget till kommunerna höjs med tre och en halv miljard kronor.

Beskedet kom efter att Jonas Sjöstedts (V) något oväntat meddelade att han inlett förhandlingar tillsammans med M och KD för att få till mer pengar till välfärden.  Emil Källström (C) menar att tillskottet inte beror på oppositionens krav.

Skurups kommun hade under förra året stora underskott, framförallt Skolförvaltningen har presenterat röda siffror.  Förra året var resultatet 19 miljoner back för förvaltningen.  Detta resultat täcks dock delvis upp av kommunens andra verksamheter.

Nu underlättas dock Skurups ekonomiska situation något i och med regeringens tillskott till kommunerna.

– Vi får ytterligare fem miljoner kronor att fördela. Men det blir en politisk diskussion. Den diskussionen är vi inte i än. Vi väntar på beslut om hur det faller ut, säger Jörgen Petersen på ekonomikontoret i Skurup till Skånska Dagbladet .

 

Text : Gabriel Nilsson