Så smakade menyn
SKURUP. Dagverksamheten slog på stora trumman under Nobeldagen. Vi sätter gäss på maten tillsammans med två av besökarna.
Förrätten – Halv avokado med röra av räkor, dill och créme fraiche samt en klick rom
Philip och Jimmie:
Tre gäss. Räkorna gifter sig väl med avokadon som tyvärr är alldeles för hård. Svår att äta med kniv och gaffel. Omöjlig med dessertskeden.
Märta och Inga:
Fyra gäss. Den var svår att äta med gjord av väldigt goda ingredienser. Hälsosamt!
Huvudrätten – Ugnsgratinerad fläskytterfilé med en touch av vitlök. Serverad med hasselbackspotatis, svampsås och ugnsgratinerade grönsaker
Philip och Jimmie:
Fem gäss. Släng er i väggen, Blå hallen! Enkel rätt som gjorts med fingertoppskänsla. Extra plus för svampsåsen som smälter perfekt med potatisen.
Märta och Inga:
Fem gäss. Mycket, mycket gott!
Efterrätten – Smulpaj i glas och kaffe
Philip och Jimmie:
Fem gäss. Som ett litet sött kinderägg i glas. Äpplemoset överraskar bland vaniljvispen och smulpajen. Grandios avslutning!
Märta och Inga:
Fem gäss. Sött och väldigt gott. En riktigt mäktig sockerbomb. Nu orkar vi inte mer!
Fotnot: Betygskalan är från ett till fem gäss där fem är bäst och ett sämst.
Text: Philip Gadd
Text & foto: Jimmie Lars Larsson