Smak av Skurup: På Solo bor det vackra i det enkla

DSC_6238 (2)

Rydsgårds enda kvällsöppna restaurang, Pizzeria Solo. Foto: Marcus Svensson


För Rydsgårds drygt 1400 invånare finns det blott två restauranger att vända sig till när matlagningslusten tryter. Skurupsposten har testat en av dem, nämligen Pizzeria Solo.

Det duggar lätt när Skurupspostens utsända matskribenter kliver av tåget i Rydsgård och går den korta promenaden in i samhället. Siktet är inställt på den enda restaurangen i orten som erbjuder lagad mat efter 14.30 varje dag, nämligen Pizzeria Solo.

DSC_6289

Klassisk klubblokalskänsla, eller är det gillestuga? Foto: Marcus Svensson

Solo erbjuder den hungrige gästen 91 matalternativ i form av pizzor, pasta, burgare, och diverse rullar och tallrikar. Vi är dock här för deras pizza, och slår oss ner i ett av restaurangens mysbelysta hörn efter att beställt en Margarita och en Africana med vitlökssås.

Att kalla stämningen för livad vore att ta i, men det är inte tomt på folk. Några bord bort sitter ett grabbgäng som äter pommes och konverserar högljutt om mopeder, tjejer och annat som hör högstadiet till.. Ibland kommer det in någon och hämtar en beställning. Dönern snurrar, och det är business as usual.

DSC_6263 (2)

Två bastanta pjäser. Och rikligt med sås. Foto: Marcus Svensson

Efter tio minuters väntan ropar de från köket och vi får snällt hämta våra pizzor vid kassan. Det är två gedigna pjäser med väl tilltagna toppings vi blir serverade. På vissa pizzerior kan detta innebära vissa brister i smak och kvalitet, men i Solos fall kan vi med glädje konstatera att smakupplevelsen är angenäm. Vitlökssåsen, som vi föreställer oss är purfärsk ur den karaktäristiska Stadiumflaskan, tillför en extra dimension i en redan fulländad smakupplevelse.

Grabbgänget har stuckit. De ska trotsa både väder och mörker för att hinna med några sista åk i den närliggande skateparken. Undertecknade har vid detta laget ätit upp sina pizzor, men att åka bräda är långt ifrån aktuellt.  Vi är inte bara för måna om våra svanskotor – vi också rejält mätta och vill mest jäsa en stund innan pågatåget tar oss tillbaka till Skurup.

Pizzeria Solo är en pålitlig restaurang som Rydsgårdare borde vara stolta över att ha så nära inpå. Priserna är precis vad man kan förvänta sig av en helt vanlig pizzeria, där den billigaste kostar 70 kronor, och den dyraste 85 kronor. Här finns möjlighet att sitta och äta i en trevlig miljö, ta med sig maten eller få den hemlevererad till dörren. Ett extra plus för den vågade inredningsdetaljen som akvariet med guldfiskar innebär, det är ett samtalsämne och en riktig stämningshöjare.

DSC_6280

Akvariet är något av en höjdpunkt. Missa ej! Foto: Marcus Svensson

Prisvärdhet: 4/5

Bemötande: 3/5

Serveringstid: 4/5

Mat: 4/5


Text: Marcus Svensson & Gabriel Nilsson