Smak av Skurup: Kvarterskrog och inte mycket mer

Restaurang Sara ligger precis bredvid järnvägen, och ibland susar tågen förbi matsalen

Restaurang Sara ligger precis bredvid järnvägen, och ibland susar tågen förbi matsalen. Foto: Erik Adell.

SKURUP. Restaurang Sara ligger på bekvämt gångavstånd från Skurup station. Läget och luncherbjudanden lockar besökare, men hur är det med maten?

Väl inne får man ett vänligt bemötande och ser direkt en klassisk träinredning. Lokalen känns som en blandning mellan en ranch i Texas och en skånsk loge. De mörka träborden och stolarna står som kontrast till den vita tegelväggen, och på den hänger djurhorn, tavlor, barometrar och diverse träföremål.

Trots lunchtid är det förhållandevis få besökare i matsalen, men det strömmar in nya gäster med jämna mellanrum.

Matsalen hos Restaurang Sara påminner lite om westernfilmer

Matsalen hos Restaurang Sara påminner lite om westernfilmer. Foto: Erik Adell.

Det doftar pizza, men Restaurang Sara har en meny som är väldigt väl tilltagen. Det går att beställa allt från salladstallrikar till hamburgare och plankstek.

Popmusik spelas svagt i högtalarna när planksteken dyker upp – förvånansvärt snabbt efter beställning.

Tolv minuter från beställning till servering skvallrar om ett kök som har högt tempo och räknar med flera beställningar samtidigt.

Plankan kommer rykande het till bordet

Plankan kommer rykande het till bordet. Foto: Erik Adell.

Plankstek på ryggbiff ger ett blekt intryck. Detsamma gäller för fläskfilén. Köttet är torrt och saknar kryddning. Duchessepotatisen ser bra ut men har en misstänkt färdiglagad gatukökssmak under ytan.

Rotfrukter har fått utgöra matta till köttbiten men saknar egentlig smak, och detsamma gäller den baconlindade sparrisen. Köttet har också två friterade lökringar på sig.

Mycket på plankan ger intrycket av att ligga precis på godkänd standard, och inte bemöda sig med mera. Det verkar som att samtliga rätter tillagas på samma stekbord. Vissa av ingredienserna har med största sannolikhet tillagats på förhand för att vid servering hettas upp igen.

Restaurang Sara profilerar sig på så sätt perfekt som en klassisk kvarterskrog. Det är utan några anspråk på lyx eller flärd som restaurangen serverar sitt stora utbud. Prisnivå hade dock kunnat vara aningen lägre, med tanke på kvaliteten.

Maten är okej, inredningen är okej, restaurangen är skinande ren, men det är den vänliga tonen från personalen som ger Sara den välbehövda extraglansen.

Med en lustig spegel på toaletten får ändå besöket räknas som lyckat.

Det är lätt att fnissa till när man ser vad som är ovan handfatet

Det är lätt att fnissa till när man ser vad som är ovan handfatet. Foto: Andreas Persson.

Prisvärdhet: 2/5
Bemötande: 3/5
Serveringstid: 5/5
Mat: 2/5

Totalt betyg: 3/5

Text: Andreas Persson och Erik Adell