Vem vill du nominera till ambassadörspriset 2023?

Skurup.

Skurup. Bild: Jonas A. David

SKURUP. Mellan första januari och sista mars kan man nominera personer, företag, eller föreningar till Skurup kommuns ambassadörspris.

– Det kan vara högt och lågt, någon som har jobbat med grupper som har det svårt, till exempel ungdomar och så vidare, säger Sahand Kousha, näringslivsansvarig på kommunen. 

Priset ges ut till någon som har ”…berikat näringslivet i kommunen” och har funnits sedan 2013. Ambassadörspriset delas ut i förbindelse med Årets näringslivsfest som kommunen arrangerar.

Kommunens grund till priset är ”För att Skurups kommun ska fortsätta att utvecklas behövs olika marknadsföringsinsatser. Som en del av Skurups kommuns marknadsföringsstrategi, har man ett nätverk av ambassadörer för att sprida det goda budskapet om Skurup.”

Den som vinner priset ska ha gett en positiv bild av Skurups kommun och ha gjort en särskild insats för Skurup. Priset är på 3000 kronor.

Sahand Kousha ger sin syn.

På vilket sätt kan man berika näringslivet i kommunen?

– Till exempel har vi en tjej som startade en sajt som heter Skurups byaliv, den gick igång häromdagen där hon samlar mycket av händelser och annat intressant som rör näringslivet i Skurup. Det är både intressant för befintliga företag men också för privatpersoner som kan hitta bättre för sina behov så hittar de lokala företag som kan ge dem det de behöver.

Som ambassadör förväntas man sprida ”det goda budskapet” om Skurup, vad betyder det? Vilken bild av Skurup är det man förväntas sprida?

– Det är inte så att vi går runt och planterar hos pristagarna så här ska du tycka om kommunen.

– Vi har ingen uppfattning om vilken bild man ska ha utan man har den bild man har, och eftersom man har vunnit pris så antar jag att den är positiv eller givande på något sätt.

Varför ska folk flytta till eller bo i Skurup?

– Jag skulle säga att man ska flytta hit för att vi har goda möjligheter för kommunal service, allt från skola, äldreboende och vad det nu må vara, enkelt att ta sig till de större arbetsregionerna som Lund och Malmö. Det finns goda kommunikationsmöjligheter och kvar här är vi duktiga på att erbjuda fantastisk barnomsorg och annat som man behöver som fungerar för att man sen ska kunna jobba.

Text: Sally Sjögren